Expressen satsar på sociala medier.

Expressen beslutade för några månader sedan att starta ett team för sociala medier. Nu har verksamheten äntligen satt i gång och de första veckorna har varit lovande.

Expressens nya team för sociala medier äntligen startat igång sin verksamhet. I början av månaden började den nya redaktionen att arbeta, men projektet har sedan innan legat i planeringsfas under tre månaders tid.

– Hitills har det funkat väldigt bra. Vår räckvid har ökat på Facebook och vi har fått in mer trafik på websidan via facebook, berättar Dan Edström, chef för Expressens sociala medier-team.

Expressens ledning har kommit fram till att dagens internetutvecklingen har går mer mot att folk inte längre hittar till startsidan. Snarare hittar de länkar på de platser där de själva finns, som exempelvis Facebook. Det är också just den plattform som Dan Edström och hans team fokuserat på mest.

­– Vi finns på både Twitter och Instagram, men det är Facebook som är det primära. Det är störst och därför börjar vi där.

Varför kommer Twitter och Instagram i andra hand?

– Ambitionen är  såklart att vara lika tillgänglig på alla plattformer. Instagram är väldigt experimentellt just nu, vi har startat Instagram-kontot ExpressenPolitik. Där tänker vi vara väldigt aktiva under uppladdningen till valet. Problemet med Instagram är att man inte länka vidare till siten och därför blir det mindre intressant för oss.

Expressens team för sociala medier består av chefen Dan Edström, som tidigare bland annat varit nattchef och biträdande nöjeschef på Expressen, och tre reportrar. Fjärde juni kommer man att vara fulltaliga då det tillkommer ytterligare en reporter.

Etezaz Yousuf

 

Mer på:

https://www.facebook.com/expressen?fref=ts

http://instagram.com/expressenpolitik

http://www.resume.se/nyheter/media/2014/03/25/vi-inspireras-av-huffington-post/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s