Fejknyhet cirkulerar på sociala medier

Sedan i söndags har en fejkad nyhet cirkulerat på sociala medier, efter att den publicerades på den arabiska upplagan av den ryska nyhetssidan Russia Today. Det handlar om att svenska kvinnor är desperata efter män att gifta sig med eftersom det finns för få singelmän i Sverige jämfört med singelkvinnor. Enligt Russia Today ska en grupp unga svenska kvinnor ha gett sig ut på gatan i Stockholm för att demonstrera och kräva att Sverige agerar för att möjliggöra fler äktenskap. Det hela ska enligt Russia Today ha föranletts av en svensk studie. Studien har enligt Aftonbladet inte gått att hitta. Polisen vet inte heller något om demonstrationen, som påstås ha ägt rum enligt Russia Today.
– Det har varit flera manifestationer och parader under helgen men det här är inget jag känner till, säger Per Wetterlind på polisens läskommunikationscentral till Aftonbladet.
Aftonbladet uppger också att fotot som Russia Today publicerat i anslutning till sin artikel kommer i själva verket från en parad i Riga år 2009.

Läs mer i Aftonbladet.

Åsa Stubbfält

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s