Är framtiden en flopp

flow_playkarusell2.jpg

SVT Flow startades bara för cirka en månad sedan, den 23 april 2014. Egentliga syftet med programmet har ingen riktigt förstått och kritiken har bara ramlat in sen SVT Flow introducerades. 

SVT flow har förvirrad många, ingen förstår riktigt skapelsen av denna webbsida. Jämfört med SVT play som slår ut flera andra tv-kanaler så blir SVT flow en flopp. Karolina Fjellborg skriver i sin krönika att hon inte förstår hur de kan ha gjort en separat sida för SVT flow istället för att bygga ut svt tjänsten med nya funktioner. Hon tycker dock att det var fyndigt med idén att ta fram speciella program som många tittare har åsikter om. Men det hon återigen inte förstår är syftet för dessa program som finns även på SVT play.

Specifika serier
Med SVT Flow får du det bästa ur två världar: En korsning mellan att se på webbtv (som när du använder SVT Play) och att titta på vanlig tablålagd tv, så lyder beskrivningen på programmet SVT Flow. Stefan Lindqvist som är krönikör på Helsingborgs dagblad uppfattade först SVT Flow som den andra versionen av Netflix. Men så klart finns det tydliga skillnader, SVT Flow har köpt in tittare plus producerat några exklusiva serier. En av de serier är “På jakt med Lotta och Leif” som handlar om jaktkultur. Så enkelt sagt SVT Flow är där för att mata en med det vanliga plus speciella spellistor, detta för att man ska kunna luta sig bak och bara njuta.

Framtidens teknik
I vilken utsträckning vill du själv kunna välja när ett tv-program ska starta och hur ofta vill du bara slänga dig ner i soffan, slå på tv:n och låta det ena programmet avlösa det andra i en linjär ström? Just dessa frågor tror Jan Helin chefredaktör och vd på Aftonbladet att SVT försöker ta reda på genom sin nya sida SVT Flow. Men ska en enda ny sida svara på alla dessa frågor som alla tv kanaler vill får reda på? Även Lena Glaser som är programdirektör på SVT säger att SVT FLow är försöket att förstå framtidens tv-tittare.
– Det här är ett första steg, säger Lena Glaser.

Text: Shirley Becker 
Bild: SVT.se 

Länkar:

http://www.idg.se/2.1085/1.557731/premar-for-svt-flow—och-jag-ar-forvirrad

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/kronikorer/karolinafjallborg/article18773385.ab

http://www.svtflow.se

http://hd.se/noje/2014/04/24/positiv-start-for-svt-flow/

http://www.svd.se/kultur/svts-innovation-lagger-ribban_3536924.svd

http://internetworld.idg.se/2.1006/1.558704/svt-flow-ska-ge-en-hint-om-framtiden

http://bloggar.aftonbladet.se/janhelin/2014/05/sondagskolumn-99-om-ett-ansprakslost-forslag-till-svt/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s